Picklad rödlök utan socker. Det är helt och hållet möjligt om man byter sockret mot valfri sötning. Vissa saker vill jag gärna äta, spom picklad lök till en god pulled beef eller taco, men jag har ju inte socker hemma och då får jag helt enkelt hitta på nått annat. Och det blev ju minst lika bra som originalet.
Picklad rödlök utan socker, låter kanske fånigt då man inte direkt dricker lagen man lägger in i, men jag vill gärna undvika vanligt socker rakt av. Jag tycker att detta blev superbra, hoppas att du också gillar.
Picklad rödlök utan socker
Till en burk 5 dl
- 2 större röda lökar
- 1/2 dl björksocker (läs mitt inlägg om björksocker här)
- 1 dl ättika 12%
- 2 dl vatten
Gör så här:
- Skala löken och skär den tunt, gärna med en mandolin.
- Värm björksocker, ättika och vatten tills björksockret löst sig.
- Lägg löken i en glasburk med lock och tillsätt lagen.
- Låt stå minst 1 timme, men längre fungerar såklart utmärkt. Håller upp till 2 veckor i kylskåpet.
Tips
: Det är även gott att pickla röd chili!
Mandolintips!
Jag har denna från Kyocera med keramiskt blad
. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva en sån, men jösses vilken bra mackapär! Perfekt till att skiva lök (på nolltid) att skära gulbetor/polkabetor till sallad, skiva gurka eller zucchini (till chips eller lasagne) Den är superbra och sylvass! Så akta fingrarna.
Den lilla skalkniven du ser på bilderna också är en ny favorit, den ligger så skönt i handen och är så härlig att skala med. Dessutom blir den snygg på bild 🙂
Goda rätter där det passar med picklad rödlök:
Hoppas att det ska smaka!
6 kommentarer
Wow! Tack för recepten!
Du läser mina tankar.jag åt det på en grillrestaurang och önskade att kunna få göra själv. Nu tror jag att det kommer att gå vägen! Love you
Så roligt att höra! Vad glad jag blir! Love you tooo! Haha, kram!
.
Hvala puno, pozdrav
Nema problema 🙂
Så gott har ätit det i tre dagar nu mums