Marinerade grönsaker – gott och enkelt att variera!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta tycker jag är ett jättebra sätt att ta hand om grönsaker. Och smaken kan du variera på väldigt många olika sätt. Blir en trevlig present också om du går iväg till några vänner.

Marinerade grönsaker

Ingredienser:

  • Grönsaker som zucchini, aubergine, blomkål, broccoli, lök, tomater.
  • Olivolja av god kvalitet (jag väljer eko)
  • Vitlök
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär grönsakerna du valt i grova bitar. Lägg på en plåt och salta.
  3. Lägg in i ugnen mellan 10-15 minuter, känn med en sticka, jag gillar krispiga grönsaker.
  4. Låt svalna.
  5. Häll upp i en glasburk, ringla över olivolja, pressa/finhacka vitlök och blanda i färska örter, chili eller citronskal. Jättegott att blanda i exempelvis stora bitar parmesan/getost/fårost i också.

Förbrukas inom några dagar. För längre hållbarhet ska grönsakerna täckas av olja.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in min marinerade fetaost och kronärtskocka

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.