Detta tycker jag är ett jättebra sätt att ta hand om grönsaker. Och smaken kan du variera på väldigt många olika sätt. Blir en trevlig present också om du går iväg till några vänner.
Marinerade grönsaker
Ingredienser:
- Grönsaker som zucchini, aubergine, blomkål, broccoli, lök, tomater.
- Olivolja av god kvalitet (jag väljer eko)
- Vitlök
- Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär grönsakerna du valt i grova bitar. Lägg på en plåt och salta.
- Lägg in i ugnen mellan 10-15 minuter, känn med en sticka, jag gillar krispiga grönsaker.
- Låt svalna.
- Häll upp i en glasburk, ringla över olivolja, pressa/finhacka vitlök och blanda i färska örter, chili eller citronskal. Jättegott att blanda i exempelvis stora bitar parmesan/getost/fårost i också.
Förbrukas inom några dagar. För längre hållbarhet ska grönsakerna täckas av olja.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla gärna in min marinerade fetaost och kronärtskocka
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Toppenbra tips! Kanske något jag ska göra som ett tillbehör/till buffén 🙂
Det tycker jag absolut Marja! 🙂 Kram!