Majonnäs utan olja är ett recept som cirkulerar på sociala medier. Jag testade den för en tid sedan och tänkte att den platsar här också. Det är många som söker olika typer av såser/röror/majonnäser och det här är inte det bästa jag testat någonsin, men helt klart BRA! Och blir ännu bättre om man smakar upp den mer. På tal om såser och röror så rekommenderar jag att du tar en titt på mina två digitala böcker: 12 kalla såser och 12 mejerifria såser och röror.
Du behöver
- 4 hårdkokta ägg
- 1 dryg tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
Gör såhär
Mixa samman samtliga ingredienser med en bra blender/stavmixer. Var noga med att få allt helt slätt. Smaka av med mer salt/syra om det behövs. Förvara i burk i kylen, den håller några dagar. Här kan du se när jag lagar och testar majonnäsen på Instagram.
Betyg
Smak: 30/40: Jag skulle säga att med lite
kryddning är det svårt att märka skillnad på majonnäs utan olja mot
vanlig majonnäs man gör själv (se recept nedan) på typ en
macka/wraps.
Konsistens: 38/40: Väldigt angenäm och den går
superbra att bre på macka eller så.
Doft: 20/40: Inte något jag vill parfymera mig med
direkt, vanlig majonnäs doftar bättre, hehe!
Tips
- Förslag på smaksättningar till din majonnäs utan olja: vitlök, örter, citron (skal och saft) chilipasta, exempelvis Go Chu Jang. Det skulle säkert vara gott att tillsätta parmesan och sardeller om du tycker om det, och blandar du i lite vatten har du en caesardressing utan olja!
- Förslag på blender/mixer: Ninja med flera tillbehör Endast en bullet-mixer när det kommer till stavmixer har jag haft flera olika men det viktigaste för mig (och Zarko som diskar) är att man kan ta bort själva staven från motorn. Det kan man inte på exempelvis Bamix, och det tycker jag personligen är lite irriterande. Men på alla de från Bosch som jag har haft kan man det, exempelvis denna.
- Burkar jag använder finns att hitta i min amazon-shop
- Här hittar du mitt recept på majonnäs (vanlig) med stavmixer
