Min krämiga avokadodressing är enkel och god som blir krämig tack vare solroskärnor och avokadon såklart. Passar all sallad men även till fisk som sås. Nu när sommaren är här älskar jag lätta, fräscha och syrliga middagar. Den här dressingen passar det mesta. Du kan också hoppa över avokadon och bara göra en “vanlig” salladsdressing. Smarrigt det med.
Krämig avokadodressing gör du med fördel en stund innan servering så smakerna hinner sätta sig. Den passar väldigt bra till grillad fisk, som torsk eller lax. Eller varför inte halloumi. Mums!
Krämig avokadodressing
Ingredienser till ca 2 dl:
- Knappt 1 dl solroskärnor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- 1 mogen avokado
- 1/2 citron
- En skvätt vatten (valfritt)
- Salt
Gör så här
- Torrosta solroskärnorna i en stekpanna, låt svalna.
- Blanda samman samtliga ingredienser och kör i matberedare eller med stavmixer. Du kan utesluta vattnet om du vill.
- Smaka av med salt.
Till salladen använde jag Kyckling i kylen – räddaren i nöden, ugnsrostad blomkål och andra färska grönsaker jag hittade hemma.
Hoppas att det ska smaka!
Kram Fanny
Tips!
Kolla gärna in min goda caesarsallad med caesardressing också!