fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Auberginebruchetta – supersmarrigt!

Auberginebruchetta – supersmarrigt!

Aubergine är både gott och användbart. Här agerar den bröd i en mycket enkel förrätt, men den kan också användas som ett tillbehör.

Auberginebruchetta

 

Ingredienser:

  • aubergine i centimetertjocka skivor
  • olja att steka i
  • några solmogna tomater
  • basilikablad
  • parmesanost
  • salt och peppar

 

Gör så här

  1. Salta auberginerna och stek i olja tills de fått fin färg.
  2. Hacka tomaterna och basilikan och blanda med lite olja, salt och peppar. (Eventuellt kan du tillsätta lite vitlök.)
  3. Lägg tomatblandningen på aubergineskivorna.
  4. Hyvla över parmesan och toppa med ett basilikablad.

 

Tips!

Om det här var något för dig kan rekommendera dessa auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

Lämna ett svar