[fluid][html ]Oj så länge sedan vi åt zucchinilasagne, verkligen på tiden, tror det var tre år sedan. Haha. Denna goda lasagne har relativt hög syra, och blir inte så vattnig som jag upplever att det lätt blir annars. Hoppas att det ska smaka!
Zucchinilasagne
Ingredienser till fyra personer:
- 2 lökar, gula eller röda
- 1/2 vitlök
- 500 g nötfärs
- 500 g passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk herbamare
- 1 msk äppelcidervinäger (balsamvinäger borde funka också)
- 2 dl grädde
- Peppar, smör till stekning
- 500 g zucchini
- 200 gram ost (gärna lagrad)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka löken och vitlök. Bryn i smör.
- Lägg i färsen och stek den så den får fin färg.
- Ha kvar allt i stekpannan (på detta sätt försvinner vätskan och det blir krämigare) Tillsätt de passerade tomaterna, tomatpuré, herbamare, vinäger grädde och peppar*. Låt koka cirka 10-15 minuter på svag värme. Det ska inte koka helt torrt utan vara krämigt.
- Medan köttfärsen puttrar sköljer och skär du zucchinin i smala skivor, cirka 3-5 mm tjocka, salta och lägg på en plåt (med olja eller bakplåtspapper) ställ in i ugnen cirka 10 minuter. Vi vill svetta av zucchinin, vilket gör att det kommer att bli ett krämigare resultat.
- Riv osten.
- Varva köttfärs (lägg i botten) zucchini, och ost. Avsluta med köttfärs och sedan ost.
- Grädda i ugnen 20 minuter.
Servera med en stor sallad.
Det är jättegott att tillsätta chili också, men jag hoppade det för Bettys skull.[/html][/fluid]
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min min mejerifria LCHF-lasagne
3.4/5
(10 Reviews)
2 kommentarer
Det heter lasagne.
Tack!