fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Lesscarbs lasagne – gluten- och mejerifri

Lesscarbs lasagne – gluten- och mejerifri

Den här fin, fina lasagnen bjöd jag mina föräldrar och resten av familjen på en trevlig söndag. Riktigt gott och enkelt om man förberett lite, vilket jag hade gjort på morgonen. Den är också helt mejerifri eftersom barnen (och jag) inte äter mejerier.

 

 

Lesscarbs lasagne

 

Ingredienser till 6 personer:

Som steg 1 gjorde jag pastaplattorna genom att trippla receptet på lesscarbspasta.

 

Ingredienser till köttfärssåsen:

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 gram nötfärs
  • 2 tetror krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano (torkad)
  • 1 msk timjan (torkad)
  • 1 msk rosmarin (torkad)
  • 1/2 msk chiliflakes eller liknande
  • Ca 2-3 tsk herbamare
  • Peppar
  • Smaklös kokosolja till stekning

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Följ instruktionerna för lasagneplattorna.
  3. Skala lök och vitlök och fräs den mjuk i kokosolja.
  4. Fräs även köttfärsen och tillsätt sedan de krossade tomaterna, tomatpuré, örterna, chiliflakes, herbamare (testa dig fram, tycker olika tomater kräver olika mycket salt) och peppar.
  5. Låt koka ihop, gärna upp mot 30 minuter så smakerna hinner komma fram. Om du tycker den känns för tjock tillsätter du bara lite vatten och smakar av med mera herbamare.
  6. Börja med ett tunt lager av köttfäråsen i en ugnsfast form. Sedan ett lager plattor och fortsätt tills plattorna är slut, toppa med köttfärssåsen. Om du äter någon form av ost, kan du toppa med det.
  7. Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter.
  8. Servera med en stor sallad med en god olivolja och i vårt fall serverade vi även lite riven fårost på toppen.

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min mejerifri zucchinilasagne

 

4 Responses to Lesscarbs lasagne – gluten- och mejerifri

  • Ingen tid i ugnen? xD eller det kanske inte behövs?

  • Lasagneplattor är väl pasta med massor av kolhydrater? Jag skivar squash eller aubergine på längden istället. Men då kallas det kanske moussaka.

    • Ja om du använder vanliga plattor, men som recpetet beskriver är det lesscarbspasta som inte är skuren till smal pasta utan till plattor istället. Alla mina recept är inom ramen för LCHF. 🙂

Lämna ett svar