Zucchini med gorgonzolasås och svarta oliver

Dela på facebook
Dela på email

Den här rätten var min favoriträtt som barn. På lekis skulle vi rita och beskriva vår favoriträtt, jag ritade denna. Klicka för att komma till receptet, som tar mindre än fem minuter att göra.

 

Zucchini med gorgonzolasås

 

Till en portion:

  • 1/2 zucchini som du skär på längden med osthyveln
  • 30 gram gorgonzola + lite att toppa med
  • 1 dryg msk crème fraiche
  • Svarta oliver

 

Koka zucchinin så här

  1. Lägg ner den hyvlade zucchinin i kokande vatten 1 minut.
  2. Häll av vattnet, låt droppa av i durkslag och salta.

 

Gör gorgonzolasåsen så här

  1. Värm gorgonzolan och crème fraichen i en kastrull, rör runt, klart!
  2. Lägg upp zucchinin, gorgonzolasåsen och toppa med svarta oliver, lite mer gorgonzola och timjan.

 

Tips!

Detta recept påminner om mitt recept ”Senapskyckling med getostsås och zucchini”, som du hittar här!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Hmmm, goda precept med zucchini som ingrediens. Väckte min nyfikenhet.
Hälsningar

Birgit Hansson

Varför har jag inte provat detta tidigare? Så super gott och bus enkelt. Tack för all goda recept.

Varför har jag inte provat detta tidigare? Så super gott, snabbt och bus enkelt. Tack för all goda recept.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →