lowcarb-rice

Välgörande wok med lowcarb ris, kyckling, buljong och grönsaker

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kitchentime

Jag älskar verkligen buljong men kan tycka att det känns lite knasigt att bara dricka det rakt upp och ner. Eller snarare att jag inte är så sugen på det alla gånger. Men nu körde jag en kylskåpsrensare och fick till en supergod rätt! Använd det du har hemma, det kan inte bli fel.

Eftersom vi ska till mina föräldrar i påsk har jag inte handlat denna vecka utan använder det vi har hemma. Det gör att i alla fall min kreativitet ökar och jag kommer på många smarriga saker. Lite knäppt jag vet, men så funkar jag 🙂

Benbuljong är väldigt nyttigt och välgörande och stärker bland annat tarmen. Väldigt bra att dricka varje dag och ett smart sätt att ta tillvara på benen från kyckling. Jag gör min egen benbuljong, läs gärna mer i det länkade inlägget.

Till wok med ris använde jag följande:

Så här gjorde jag

  1. Steg 1 är att skölja av riset under vatten och sedan skaka bort vattnet.
  2. Sedan stekte jag riset och kycklingen i kokosolja och lite buljong när det började bli torrt. Sedan kryddade jag och slängde ner morotspastan och sockerärtorna. Lät det puttra några minuter.
  3. Sedan la jag upp allt i en djup skål och toppade med hackade paranötter, ingefära och chili.
  4. Vid bordet hällde jag sedan över 1-2 dl buljong och toppade med en rejäl matsked kokosolja.

Detta var magiskt gott!

lchf-ris

lowcarb-rice

*Morotspasta

morotspasta
Att göra morotspasta är superlätt! Barnen älskar att äta snuttarna som är kvar så de brukar jag spara i kallt vatten i kylen. Det är lättast att göra pastan av kortare morötter.

Jag har både en större svarv och en enklare ”handjagare” både tycker jag funkar utmärkt till grönsakspasta, men jag tror att jag ändå tycker bäst om svarven, den är rejäl och det funkar med alla typer av frukter och grönsaker nästan. Kul sätt att äta grönt på tycker barnen!

Low carb rice

shirataki-min-perls
Riset innehåller endast 0,4 gram kolhydrater och är egentligen samma sak som shiratakinudlar, bara i en annan form. Både jag, Zarko och speciellt Betty älskar dessa. Men det går givetvis bra att byta mot exempelvis tjocka eller tunna nudlar. Jag köper mitt ris och nudlar fraktfritt (och billigt) på Bodystore.

Hoppas att detta var inspirerande och kittlade dina smaklökar. 🙂

Kram Fanny

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Ser absolut oemotståndligt ut. Tack för tipset! Low carb riset struntar jag dock i har testat nudlarna…

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök