Jag älskar ugnspannkaka. För mig är det ett måste med kryddpeppar i, men det får vara upp till var och en att ha i eller utesluta. Den här rätten är snabb, enkel och passar stora som små. Min man såg lite oroligt på mig när jag åt eftersom han trodde att det var en “vanlig” ugnspannkaka. Så det måste ändå vara ett väldigt bra betyg!
Ugnspannkaka LCHF
Ingredienser till ca 4 portioner:
- 6 ägg
- 2 dl vatten
- 200 g färskost (cream cheese)
- 1 dl mandelmjöl
- 1/2 dl pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk kryddpeppar (kan uteslutas)
- 1 paket kalkonbacon (kan uteslutas)
- 1 stor gul lök (kan uteslutas)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn lök och bacon gyllenbrunt i smör, och lägg det i en ugnsfast form med kanter.
- Mortla kryddpepparkornen och blanda samman de övriga ingredienserna. Låt svälla cirka fem minuter.
- Häll över smeten i formen och in i ugnen 20-30 minuter.
- Servera med lingon (som jag kokat med lite sötning) och en god sallad.
Tips!
Gillade du mitt recept på ugnspannkaka? Kolla in mina pannkakor LCHF eller mina veganska och glutenfria pannkakor
Om du saknar någon ingredienser kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
4/5
(43 Reviews)
6 kommentarer
Oj så gott. Tog vanlig bacon och uteslöt kryddpeppar och lök. Nästan som “vanlig”
Vad roligt! 🙂
Jag har väldigt svårt för mandelmjölet i både pannkakor/våfflor och ungspannkaka men denna blir ännu bättre om den fått stått i kylskåpet någon dag!
Jag har heller aldrig fått till det med mandelmjöl i sånt. Men jag ska ge det en chans en gång till med det här receptet! Innan har jag gjort Airams ugnspannkaka, den är supergod men jag har aldrig keso hemma till den 🙂 http://airamsmat.webblogg.se/2008/september/pa-g-2.html
Hoppas att du får till det! 🙂
Gjorde denna igår, men uteslöt kryddpeppar, bacon o lök- den smakade i princip som vanlig ugnspannkaka! ?