fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Ugnspannkaka LCHF – en jättegod nyttigare variant!

Ugnspannkaka LCHF – en jättegod nyttigare variant!

Jag älskar ugnspannkaka. För mig är det ett måste med kryddpeppar i, men det får vara upp till var och en att ha i eller utesluta. Den här rätten är snabb, enkel och passar stora som små. Min man såg lite oroligt på mig när jag åt eftersom han trodde att det var en ”vanlig” ugnspannkaka. Så det måste ändå vara ett väldigt bra betyg!

 

Ugnspannkaka LCHF

 

Ingredienser till ca 4 portioner: 

  • 6 ägg
  • 2 dl vatten
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar (kan uteslutas)
  • 1 paket kalkonbacon (kan uteslutas)
  • 1 stor gul lök (kan uteslutas)

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn lök och bacon gyllenbrunt i smör, och lägg det i en ugnsfast form med kanter.
  3. Mortla kryddpepparkornen och blanda samman de övriga ingredienserna. Låt svälla cirka fem minuter.
  4. Häll över smeten i formen och in i ugnen 20-30 minuter.
  5. Servera med lingon (som jag kokat med lite sötning) och en god sallad.

_MG_0869.JPG

_MG_0875.JPG

 

Tips!

Gillade du mitt recept på ugnspannkaka? Kolla in mina pannkakor LCHF eller mina veganska och glutenfria pannkakor 

 

 

Om du saknar någon ingredienser kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Ugnspannkaka LCHF

5 Responses to Ugnspannkaka LCHF – en jättegod nyttigare variant!

Lämna ett svar