Ugnsbakad spetskål är en storfavorit hemma hos oss. Skillnaden mellan vanlig kål och spetskål är att spetskålen är mjällare och mildare än vanlig kål. Jag tycker exempelvis att den är godare att äta rå, än vanlig vitkål.
Receptet och konceptet kommer från min nya grej på Instagram, veckans kål. Du missar väl inte att följa mig på Instagram?
Glöm inte att kolla på min sida Erbjudanden och rabatter, om det finns någon aktuell rabattkod eller så hos Bodystore, min fantastiska partner.
Ugnsbakad spetskål med parmesan
Du behöver:
- Ett spetskålshuvud
- Smör, ghee eller andra valfria kryddor
- Salt, peppar, chiliflakes
- En bit parmesan
- En näve torrostade frön (solroskärnor eller pumpakärnor)
- Grönkål eller annan sallad på toppen vid servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och skiva spetskålen.
- Hyvla över smör och krydda efter smak.
- Ställ in i ugnen cirka 15 minuter. Under tiden kan du torrosta frön och steka grönkål om du vill ha det på toppen.
- Ta ut kålen och riv över valfri mängd parmesan. Ställ tillbaka i ugnen cirka 5-10 minuter.
- Toppa med frön och kål/sallad eller vad du vill ha på toppen.
Ät som ett gott tillbehör till något protein eller som en helt vego rätt, där kålen blir den mer bastanta basen.
Hoppas det ska smaka! Jag älskar att göra kål i ugnen. Det blir så gott! Ät billigt och enkelt att få ihop något superfestligt som gästerna aldrig lagat hemma. Tills vi hörs igen, ta hand om dig!
1 kommentar
Användbart