Ugnsbakad fetaost är magiskt gott! Jag och min man är hooked, och vill gärna äta detta som en enkel lunch eller som ett tillbehör till en buffé eller grillmiddag.
Ugnsbakad fetost är så enkelt att göra, och du kan förbereda det och i den i kylen fram tills du lägger ut den i ugnen eller slänger på grillen.
Tips!
Om du vill grilla rätten, använd bleck från min nya favoritskärbräda med rostfria bleck under. Eller Pallares stekbleck.
Vill du ha fler grilltips? Läs mitt maxade inlägg de bästa grilltillbehören (och såser)
Ugnsbakad fetaost med tomater och örter
Till 2-4 personer (beroende på tillbehör)
- 2 block fetaost
- 250-400 gram goda tomater
- 1-2 röda lökar (vi älskar lök)
- 1 burk urkärnade oliver (eller kärna ur själv)
- 2 rejäla nävar färska örter, + en näve till. Jag gillar basilika, timjan, oregano och salvia (men ta det du får tag i och har hemma. Du kan också använd torkade örter.
- Några rejäla msk olivolja
- Svartpeppar efter smak
- Chiliflakes efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg fetaosten i mitten av blecket, peppra ordentligt.
- Skär tomat och lök i mindre bitar, lägg runt fetaosten.
- Ringla över olivolja och strö över 2 nävar örter.
- Ställ in i ugnen, tills fetaosten får fin färg, det borde ta cirka 20 minuter.
- Vid servering tillsätter du den sista näven örter. Servera tillsammans med ett gott bröd, min man älskar min glutenfria limpa, så det är ett hett tips.
Hoppas att du gillade detta recept med ugnsbakad fetaost, det är riktigt gott och lite annorlunda sätt att äta fetaost.
4/5
(79 Reviews)
4 kommentarer
Såå himla gott. Tack för ett kanonrecept. ?
Kram Petra
Så lite så! Tack för att du lämnade en kommentar <3
Fantastiskt gott! Detta kommer vi göra ofta. Vi hade det som tillbehör till grillad spetskål och grillspett på oumph. Galet gott! /Maria (Malins svärmor ?)
Så himla gott och superenkelt!!