Dessa goda tonfiskbiffar innehåller massor av ingefära och är mejerifria. Supergoda med majo med kapris och en fräsch sallad.
Tonfiskbiffar med ingefära och chili
Ingredienser:
- I burk avrunnen tonfisk (150 g fisk)
- 1 ägg
- 30 gram riven ingefära
- 2 krm salt
- Chiliflakes efter smak, jag hade drygt 1 krm.
- Peppar från kvarn
Gör så här
- Mixa ingredienserna med en stavmixer.
- Stek i valfritt fett, smör/kokosolja/rapsolja.
- Ät med valfri majonnäs. Här är mitt grundrecept för majonnäs.
(På bilden hade jag i kapris, men kom fram till efteråt att det var godast att ha den naturell eftersom biffarna i sig smakar väldigt mycket.)
Tips!
Om du gillade det här receptet borde även kolla in detta recept på mina LCHF tonfiskkakor
4.3/5
(10 Reviews)
5 kommentarer
Hur kommer det sig att dessa ej innehåller fiberhusk och majonnäs när dina andra biffar gör det?
Det blir lite olika konsistens och smak, variation är alltid trevligt, eller hur. 🙂
Hej Fanny!
Tack för ett snabbt, enkelt och gott recept!
Jag har fryst filé av rödspätta hemma och vill göra nåt med den. Hade ju varit skönt att hoppa över konserver tycker jag. Tror du att jag kan använda upptinad filé istället för konserv i ditt recept? Undrar väl mest ifall det kan stavmixas eller kanske bara röras ihop med ingredienserna och, om inte det blir biffar, få det till någon slags färs.
Kanske inte ens kommer att passa med rödspätta till receptet?
Du borde kunna mixa ihop allt till en färs bara 🙂