fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Stuvad Savoykål – väldigt snabbt och enkelt tillbehör

Stuvad Savoykål – väldigt snabbt och enkelt tillbehör

Savoykål var något jag började äta när min nu treåriga son var några månader gammal. Det är en speciell smak, konsistens som vitkål men lite roligare smak. Väldigt gott till lax, eller som tillbehör till kött.

 

 

Stuvad Savoykål

 

Ingredienser till ca 4 pers: 

  • 1/2 huvud savoykål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten (du kan byta ut mot grädde om du vill)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Herbarmare (örtsalt) och peppar efter smak
  • Smör till stekning

 

Gör så här

  1. Strimla kålen, stek den några minuter i smör.
  2. Häll över crème fraiche, grädde, vatten, kryddor och vitlök.
  3. Lägg på ett lock och låt puttra 10-15 minuter på svag värme.
  4. Servera gärna med min sesam/chililax.

 

Tips!

Tyckte du om det här receptet borde du kolla in min blomkålssoppa eller brysselkålchips

Lämna ett svar