Snabb tacosoppa med crème fraiche och ostchips

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag ville äta soppa. Sixten ville äta tacos. Vi kom överens om tacosoppa. Och snabbt skulle det gå, för hungriga var vi. Resultatet blev kanon! Hela familjen tyckte maten var utsökt. Mannen tyckte till och med att jag gjort för lite (han var sugen att äta lite till bara för att det var gott)

Snabb tacosoppa

Ingredienser till ca 2-4 portioner:

  • 1 stor lök
  • 400 färs, nöt, kyckling eller liknande
  • 2 msk paprikapulver (den milda)
  • 2 msk spiskummin
  • 1 tsk herbamare (du kan byta ut mot mängden buljong för 1 liter vatten)
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • Smör att steka i samt salt och peppar (gärna lite chiliflakes till den som vill)
  • Cream fraiche att toppa med samt valfria grönsaker, jag tog en näve hackade tomater, paprika och purjolök till varje skål.
  • Valfri ost till ostchipsen (se punkt 3)

Gör så här

  1. Fräs hackad lök i smör några minuter, lägg sedan ner färsen och bryn den. Salta och peppra.
  2. Lägg ner paprikapulver, spiskummin, krossade tomater, vatten och herbamare. Ge det ett uppkok och sänk sedan värmen och låt soppan puttra 10-15 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
  3. Under tiden gör du ostchipsen.
  4. Lägg upp i skålar, toppa med grönsaker, cream fraiche (chiliflakes) och ostchips.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Jag har följt din blogg i princip från start och under förra veckan fick jag tummen ur och satt och sparade och skrev ner massa recept att ha i en receptpärm som jag kan beta av den närmsta tiden. Först ut var denna soppan till lunch idag, mums! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.