Detta var vår nyårsvarmrätt 2014. Det enkla kan bli det allra godaste. Och det blev det verkligen. Vällagad fisk är enkelt, allt du behöver är en termometer. Tillbehören sätter lyxfaktorn, och den blev total tyckte jag och mina gäster.
Smörbakad torsk med sparris och skagenröra
Ingredienser till fyra personer:
- 800 g torskfilé
- 100 gram smör
- 1 knippe dillstjälkar
- 3 knippen sparris
- 2 askar körbärstomater
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk balsamvinäger
- Olivolja, salt och peppar
Gör fisken så här
- Sätt ugnen på 125 grader
- Lägg ner fisken i en ugnsfast form tillsammans med dillkvistarna.Salta och peppra ordentligt.
- Skiva smör och lägg över fisken.
- Baka fisken till 52 grader, använd termometer.
- Ös fisken med smöret som finns i formen innan servering.
Gör tomaterna så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ett kors i varje tomat och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och dela vitlöksklyftorna fyra delar som du lägger ner bland tomaterna.
- Ringla över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
- Baka tomaterna cirka 30 minuter.
Ingredienser till skagenröran:
- 1 liten rödlök
- 500 gram räkor med skal
- 1/2 dl 10-sek majonnäs
- 1/2 dl rysk yoghurt (går bra med turkisk också)
- 1/2 dl smetana eller crème fraiche
- 2 dryga matskedar stenbitsrom eller liknande
- 1 knippe dill
- Smaka av med citronsaft, salt och peppar
Gör skagenröra så här
- Finhacka löken och lägg den i kallt vatten cirka 10 minuter. Detta för att dra ur det beska. Det gör jag alltid med all lök, hett tips!
- Skala räkorna och hacka dem grovt.
- Finhacka dillen.
- Blanda samman alla ingredienser, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Stek eller koka sparrisen, beroende på vad du gillar bäst.
0/5
(0 Reviews)