Min tanke var att helsteka högreven. Men oj vilken tid det hade tagit. Jag fick istället göra en gryta. Så blir det ibland, men det blev supergott ändå! Tyckte både vi och barnen.
Sherry och vitlöksgryta
Ingredienser till ca 4-6 pers:
- 1 kg högrev
- 2 gula/röda lökar
- 1 hel vitlök
- 2 dl halvtorr sherry (jag använder Vintry´s Olorosso 8282 ca 2,8 kh/dl)
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
- 1 tsk herbamare
- 2 dl cream fraiche
- Salt och peppar + smör för stekning
Gör så här
- Skär köttet i mindre bitar och bryn det i smör i en emaljerad gryta.
- Skala och skär lök och vitlök. Lägg ner det tillsammans med allt utom cream fraiche.
- Låt puttra tills köttet är mört, cirka 1,5-2 timmar. Håll lite koll och späd med mera vatten så det inte kokar torrt.
- Tillsätt cream fraiche och låt puttra cirka 15 minuter.
Servera gärna tillsammans med blomkålsris, ungsbakad kål eller en matig sallad. Och du… Alla grytor är godast dagen efter. 🙂
Tips!
Vill du ha fler recept på mustiga LCHF-grytor? Kolla även in min kycklinggryta med kålrotspasta och indiska köttgryta
0/5
(0 Reviews)