Savoykål- och purjolökssoppa – busenkelt o så gott!

Dela på facebook
Dela på email

Jag fick ett savoykålshuvud av min grannfru, och insåg att det var ett tag sen jag lagade något med den godbiten. Jag bara älskar savoykål. Så gott! Denna soppa med purjo var verkligen kanon och gick hem hos hela familjen.

 

Savoykål- och purjolökssoppa

 

Ingredienser till ca 6-8 pers:

  • 1 liten purjolök eller 1/2 stor
  • 1/2 savoykålshuvud, ca 400 g
  • 1,5 liter vatten
  • Drygt 2 tsk herbamare (örtsalt)
  • 1 dl crème fraiche
  • Peppar från kvarn

 

Gör så här

  1. Skär purjon och savoykålen i mindre bitar.
  2. Svetta i en panna några minuter.
  3. Lägg sedan allt i en kastrull, utom grädden.
  4. Låt koka 15-20 minuter, (tills kålen är mjuk)
  5. Häll i grädden och mixa till önskad konsistens.
  6. Klart!Servera gärna med mina ostmaränger, som syns på bilden.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min mejerifria blomkålssoppa med grönkålschips

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →