Lesscarbs Lesscarbs
Zucchinisallad med vinägrett – Falsk potatissallad LCHF

Zucchinisallad med vinägrett – Falsk potatissallad LCHF

Jag bara älskar zucchini – den går ju att variera i det oändliga! Väldigt nyttigt också. Här som en ”potatissallad”, fast utan potatis då. Klicka nedan för att se hela receptet på zucchinisallad.

 

Zucchinisallad med vinägrett

 

Ingredienser till två personer:

  • 1 stor zucchini
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk god olivolja
  • Några stänk vinäger, gärna vit balsamico
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Rödlök och citroncest för garnering

 

Gör så här

  1. Tärna zucchinin och stek i olja några minuter (låt det finnas lite motstånd kvar i zucchinin, den ska inte vara helt mjuk).
  2. Blanda övriga ingredienser medan zucchinin svalnar.
  3. Sedan blandar du bara samman allt, smaka av med salt och peppar.
    Jag toppade portionen på bilden med hackad rödlök som fick ligga i vatten ca 10 minuter för att dra ut det beska, och citroncest. Passar mycket bra till fisk, men också kyckling och annat kött.


Tips!

 Prova gärna min zucchini (och aubergine) sallad med krämig sås!

Annons

Lämna ett svar