Zucchini och auberginesallad
Ingredienser till fyra personer:
- 1,5 zucchini
- 1 mindre aubergine
- 8 msk turkisk yoghurt
- 3 msk majonäs (recept på majonnäs hittar du här)
- 1 tsk dijonsenap
- 2 krm sambal oelek
- 1 dl svarta urkärnade oliver
- Några cm purjolök
- Salt och peppar
Gör så här
- Tärna zucchini och aubergine grovt.
- Sedan lägg i en hög på en plåt, salta och ringla över olivolja.
- Sprid sedan ut zucchinin och auberginen på plåten.
- Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. (De ska bli lite mjuka.)
- Blanda under tiden ihop övriga ingredienser (hacka oliverna och skär purjolöken)
- Välj nu om du vill ha en varm sallad – blanda ihop allt när grönsakerna vilat utanför ugnen några minuter, eller låt grönsakerna svala av helt.
- Servera med valfritt tillbehör.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag även rekommendera mina zoodles – zucchinipasta med knaperstekt sidfläsk
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Shit My God vilken sallad!!! Perfekt substitut till potatissallad!!!
Eller hur! Kul att du gillar 😉