fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Purjo- och vitkålsgratäng – Supergott tillbehör!

Purjo- och vitkålsgratäng – Supergott tillbehör!

Min purjo- och vitkålsgratäng är verkligen ett mättande och riktigt smaskigt tillbehör. Enkelt och tilltalar alla mina gäster och även min treåriga son! Tryck nedan för att komma till receptet!

 

 

Purjo- och vitkålsgratäng

 

Ingredienser till en gratäng (räcker till 4-5 personer):

  • 1 stor purjolök
  • 500 g vitkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk herbamare (eller annat örtsalt)
  • 2 ägg
  • Några varv med pepparkvarnen
  • Smör till stekning

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och hacka hela purjolöken, skär den i centimetertjocka skivor.
  3. Skär även vitkålen i lika stora bitar.
  4. Stek i smör tills dem fått lite färg och mjuknat något.
  5. Häll på herbamare, peppar, crème fraiche och grädde.
  6. Låt koka ca 10 minuter.
  7. Dra av från plattan.
  8. Vispa ner äggen, ett i taget under omrörning så att ägget inte koagulerar.
  9. Häll i ugnsfast form (på bilden gjorde jag en sats i fyra mindre formar) och in i ugnen ca 15 minuter.
  10. Klart!
    Servera gärna tillsammans med min sesam/chililax.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min ost och broccoligratäng

Lämna ett svar