fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs

Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs

Den här ostkorgen med sesamtorsk fungerar utmärkt som en enklare middag eller en förrätt. Den är förvånansvärt enkel att göra, men ser riktigt proffsig ut. Måste jag tillägga att den smakar fantastiskt?

 

 

Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs

 

Ingredienser till fyra ostkorgar:

  • 100 gram ost (gärna lagrad)
  • 200 gram torsk
  • 1 ägg
  • Sesamfrön (skalade)
  • 2 msk av min majonnäs, recept finns här
  • 1-2 krm sriracha (eller annan stark chilisås)
  • Salt och peppar
  • Sallad eller annan grönt, typ ruccola
  • Några sockerärtor

 

Gör så här

 

Ostchips

  1. Riv osten och lägg ut fyra högar på en klädd plåt.
  2. Ställ in i ugnen i 180 grader cirka 7 minuter.
  3. Hela ost-ytan ska bubbla ordentligt, men den ska inte bli mörkbrun. Precis när den börjar ta färg ska du ta ut den.
  4. Låta den stå någon minut.
  5. Lägg ostchipset på ett upp och nedvänt glas och forma till en korg.
  6. Låt svalna.

 

Torsken

  1. Skär den tinade eller färska torsken i kuber. Salta och peppra.
  2. Vänd i sesamfrön.
  3. Vispa ett ägg, doppa ned fiskbitarna och rulla försiktigt i sesamfröna igen.
  4. Stek på låg värme i smör/rapsolja/kokosolja några minuter på varje sida.

 

Chilimajonnäsen

  1. Blanda majonnäsen med srirachan, salta eventuellt om du tycker att det behövs.

 

Montering

  1. Skär sallad fint eller lägg i annat grönt i botten på ostkorgen.
  2. Fördela fisken och toppa med sockerärtor och gärna några örter.
  3. Lägg upp majonnäsen i skålar som sedan gästerna kan hälla över sin ostkorg.
  4. Klart!

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag tipsa dig om mina LCHF ostchips

2 Responses to Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs

Lämna ett svar