fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Ratatouille – ett simpelt och supergott tillbehör

Ratatouille – ett simpelt och supergott tillbehör

Jag älskar att ha en färdig ratatouille i kylen som bara är att ta fram och värma till lunch. Dessutom perfekt när man har lite olika grönsaker som är sugna på att traska ur kylen  inom en snar framtid. Enkelt att göra, sköter sig själv i ugnen, bara några omrörningar, det är allt.

 

Ratatouille

 

Ingredienser till ca 5 dl ratatouille:

  • 1 stor aubergine
  • 1 paprika, valfri färg
  • 5-6 stora tomater
  • 2 lökar (välj röd eller gul)
  • 1 zucchini
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1-2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • Peppar, chiliflakes efter smak

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär alla grönsaker grovt, vitlöken brukar jag dock hacka fint.
  3. Lägg grönsakerna och övriga ingredienser i en ugnsfast form (med höga kanter så du enkelt kan röra runt)
  4. Ställ in i ugnen, rör runt då och då, efter cirka 40 minuter är den färdig. Smaka gärna av med salt, olika tomater och grönsaker kräver olika mycket salt. Om det verkar/blir väldigt torrt kan du hälla på lite mer vatten.

 

På omslagsbilden serverar jag ratatouillen tillsammans med mina Ingefära- och citronkycklingklubbor som du kan göra samtidigt i ugnen. Jag serverade med några oliver, olivolja och en klick rysk yoghurt (17 % fett) som tyvärr inte kom med på bilden.

ratatouille

Innan allt åker in i ugnen är det så här vackert.

Lämna ett svar