fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Pumpapuré – utmärkt till både bakning och matlagning!

Pumpapuré – utmärkt till både bakning och matlagning!

Istället för att slänga pumpaköttet gör jag pumpapuré som kan användas till matlagning och bakning. Superenkelt och går jättebra att frysa.

Pumpapuré

 

Ingredienser till ca 1 liter pumpapuré:

  • 1,5 kilo pumpakött (min pumpa vägde totalt 4,5 kilo)
  • Vatten så det täcker

Gör så här

  1. Karva ur pumpan, förslagsvis med en glasskopa.
  2. Lägg fröna åt sidan, (ugnsrosta pumpafröna så här) och släng det ”håriga” som de sitter fast i.
  3. Om bitarna är väldigt ojämna kan du skära till de stora bitarna. Täck med vatten och koka dem mjuka ca 10 minuter.
  4. Häll av vattnet. Ställ tillbaka på plattan och ånga av några minuter så det är så lite vatten kvar som möjligt.
  5. Stavmixa slätt. Det du inte använder direkt kan du frysa in och använda senare.

 

Tips!

Gör gärna min pumpacheesecake, den är ljuvligt god!

Du kan även rosta pumpakärnorna som blir över.

Lämna ett svar