Igår fyllde mina syskon år och min syster Alice beställde pulled pork taco. Något jag aldrig lagat. Men det brukar lösa sig. Först trodde jag att hon ville att själva köttet skulle smaka tacos, men sedan tänkte jag att det kanske bara var serveringen hon menade skulle vara i tacostil? Hur som helst gjorde jag en magisk pulled pork som smakar tacos! Perfekt till fredagstacosen med andra ord. De flesta barn gillar dessutom tacosmaken, precis som mina.
1 större laddning pulled pork tacos
Till minst 4 hungriga vuxna och ett gäng barn(6-10 portioner beroende på tillbehör med andra ord)
- 4 gula lökar
- ca 2 kg fläskkarré
- 1 vitlök (1 hel alltså)
- 3 msk paprikapulver (milt)
- 3 msk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 1/2-1 rökt eller vanlig röd chili (kan uteslutas eller ökas på efter smak)
- 2 dl rött vin (gärna kraftigare
- 4 dl vatten
- Knappt 1 msk Herbamare örtsalt
- Många rejäla drag med pepparkvarnen
- Smaklös kokosolja att steka i (eller motsvarande)
Gör så här:
- Skala de gula lökarna. Skär i “månar” (dela på mitten, sedan skiva) men detta är egentligen inte viktigt för smaken.
- Använd en större emaljerad gryta. Fräs löken några minuter i smaklös kokosolja och lite salt, tycker att den vattnas ut fortare då.
- Skär köttet i kuber och lägg ner i grytan.
- Blanda samman övriga ingredienser och häll över köttet. Vitlöken brukar jag bara hacka lite grovt. Lägg på locket och ge det ett uppkok. Koka sedan på svag värme utan lock 2-3 timmar. Köttet ska gå att dra isär med en gaffel om det inte redan fallit isär.
Servera med
- Grönsaker
- Lök
- Majonäs med vitlök
- Avokadoröra
Tips
- Du kan använda kyckling eller biff också, tror även att lamm skulle bli väldigt gott. Det är gott med spiskummin och lamm tillsammans.
- Du kan självklart använda slow cocker, bara att lägga ner rubbet och starta! Läs gärna mitt inlägg om att använda slow cooker.
3.5/5
(6 Reviews)
2 kommentarer
Hej!
Eller en wonderbag! har själv ingen slow(is)så när jag kan, blir det nog en Wonderbag (istället)
Tack för recept och annat =)
Ja just ja! De finns ju också, tack för tips 🙂