Nyårsinspiration

Pulled pork med ingefära och chipotle

Inlägget innehåller en köplänk (adlink) till Kitchentime och till Bodystore

Pulled pork kan man aldrig få för mycket av. Och inte ingefära eller chipotle heller för den delen. Därför tänkte jag att det var en bra idé att baka ihop alla till en och samma rätt 🙂 

Pulled pork – ingefära chipotle

  • 5 mindre lökar
  • 1 mindre vitlök (hel)
  • 1 kg fläskkarré (utan ben)
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 gram skalad och finhackad ingefära
  • 2 råkade matskedar tomatpuré
  • 2 matskedar cipotle paste
  • 2 dl mustigt rött vin
  • 2 lagerblad
  • Ca 1 tsk Herbamare
  • Peppar efter smak, ev lite vanligt salt
  • Smör/ghee eller kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och bryn i valfritt fett. Använd gärna en emaljerad gjutjärnsgryta.
  2. Skär köttet i kuber och bryn även dem.
  3. Häll på resterande ingredienser över köttet och ge det ett uppkok.
  4. Sänk värmen och rör runt då och då. Vi vill inte att det bränns fast i botten. Det tar cirka tre timmar innan såsen kokat ihop och köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel.
Pulled Pork
Den här Chipotle paste använder jag. Den finns bland taco-hyllan. Stark och magiskt god.

Servera till

Jag älskar ju ingefära och vill strö massor av hackad på toppen. Servera i salladsblad, toppa med avokadoröra/cremé fraiche och grönsaker. Eller servera ett gott mos till, alternativt blomkålsris.

Pulled Pork
Jag gillar verkligen blomkålsris till pulled-rätter.

Här hittar du alla mina andra smarriga pulled-rätter

Mina godaste pulled recept

Pulled pork
Perfekt i matlådan också! Blir bara godare om den får stå till sig en dag eller två.

Man behöver absolut inte köpa färdig pulled-kött, det är så lätt att göra själv och det sköter sig själv på spisen. Blir som sagt bara godare om den får stå en eller flera dagar. Du kan testa med lamm också, det tror jag blir supergott, liksom kyckling (gärna lårfilé) kalkon eller högrev.

Fick även en fråga om min gryta. Den heter Le Creuset och rymmer 2,4 liter Perfekt till vardags tycker jag. Jag har haft min i flera år! Väldigt nöjd med den.

Hoppas att det ska smaka!

4/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

10 kommentarer

Mums, det här måste jag testa. Har bara lagat pulled pork i ugnen tidigare.
Haha, kommer ihåg första gången när jag skulle låta köttet gå i ugnen över natten. Jag glömde bara den lilla detaljen att läsa ugnens instruktionsbok först innan jag drog igång långtidslagningen för på morgonen hade ugnen slagits av, antagligen av säkerhets skäl. Snopet. Har efter det alltid lagat mat på dagtid 🙂
Din pulled pork på spisen får allt bli min söndagsmiddag nu i veckan.

Ha det gott!
/Birgitta

Alltså, tack för detta receptet! Så god smak det blev på det! Hade vaxbönor i ugn till, tomat o avokadosallad?
Har redan köpt nytt kött så vi kan göra mera!!!!

Blir den här väldigt stark eller mest mustig? Ska bjuda svärmor på middag och då får det inte bli för “hot” 🙂
Helena

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök