Den här syrliga såsen passar väldigt bra till fisk! Den behöver inte stå och puttra länge eller så, utan värm bara ingredienserna med varandra, och låt stå på spisen någon minut. Anpassa hettan efter vilka du har runt bordet. Det går snabbare att göra såsen än vad det tar att steka fisken. Då hinner du fixa resten av tillbehören, och middagen är klar på max 20 minuter.
Parmesanpanerad torsk med varm citronsås
Torsk till fyra personer:
- 4 torskfiléer, eller torskrygg (jag brukar köpa frysta portionsbitar, annan vit fisk går också bra!)
- 2 dl finriven parmesan
- 1 ägg
- Salt
Gör så här
- Tina fisken och torka av den med papper om den är fuktig.
- Salta ganska ordentligt och vänd i ett uppvispat ägg. Vänd sedan i parmesanosten.
- Stek försiktigt några minuter på varje sida. (Har du tjocka bitar och en termometer mäter du fisken till 56 grader.)
Ingredienser till såsen (ca 3-4 pers):
- Saften från 1 liten citron
- 200 g cream cheese (färskost)
- 1 dl vatten
- 1 nypa gurkmeja (för färgen)
- 1 liten vitlöksklyfta
- Herbamare, peppar och chiliflakes efter smak
Gör såsen så här
- Blanda samman alla ingredienser.
- Låt puttra några minuter.
- Klart.
På bilden gjorde vi Zoodles (zucchinipasta) som vi blandade med avokado och rödkål.
0/5
(0 Reviews)
3 kommentarer
Hej 🙂
Va glad jag blir att jag ofta nu hittar såå bra alternativ på Din blogg.
Som nu när jag vill hitta ett gott sätt att tillaga torskrygg.
Tack!
Vad roligt att höra! Den där såsen är ju jättegod, den måste jag göra snart igen! Kram 🙂
Hej igen 🙂
Jag tror jag hade lite för mycket citron i!! Ska ta i lite mindre nästa gång. En nästa gång blir det garanterat för den var ju himla lätt att göra.
Nu ska jag kika vidare här på dina sidor och se om jag hittar nåt bra tips för kycklingfile 🙂