Pak choi är en god och krispig, mild kål som passar väldigt bra att steka. Innehåller lite kolhydrater (ca 2/100) här med smarrig kyckling och champinjoner. Detta är min typ av lunch, tar ju bara minuter att göra.
Pak choi och kycklingpytt
Ingredienser till 2 personer:
- 2 kycklingfiléer kryddad med ca 1 tsk Heureka.
- 2 huvuden pak choi (brukar ligga i 2-pack)
- 1 rejäl näve färska champinjoner
- Kokosolja att steka i
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta kycklingen och gnid in kryddan.
- Stek till 72 grader, detta tar cirka 15 minuter.
- Hacka upp pak choi och champinjonerna och bryn dem i kokosolja. Tillsätt sedan kycklingen som du skivar i mindre bitar.
Servera med en god olivolja, en majonäs med exempelvis chili eller vitlök och gärna lite torkad chili på toppen.
Jag brukar varje söndag steka 1 kg kycklingfiléer och ha till olika luncher under veckan, som denna pytt eller i omelett, i sallad eller äta en filé som den är med grönsaker.
Heureka är en av mina favoritkryddor, grek-inspirerad med bland annat lök, paprika och örter.
Tips!
Om du gillade det här receptet, se till att kolla in min kålrot- och auberginepytt med örtbiffar
5/5
(1 Review)
4 kommentarer
Pak choi var länge sedan jag åt! Mycket gott, men som jag dock sällan använder själv.
Det är ju kalasgott! ?
Elle hur! Riktigt krispigt och gott! Hoppas att du röstar på mig i matbloggspriset, du behöver bara gilla bilden i länken:bit.ly/rosta-lesscarbs
Tack! <3
Jättegott och enkelt, jag har fått ge bort receptet på jobbet för att de tyckte att min matlåda såg så god ut! Tack!