Pak choi och kycklingpytt

Pak choi och kycklingpytt – smarrigt, enkelt och snabbt!

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott och köplänk till Bodystore

Pak choi är en god och krispig, mild kål som passar väldigt bra att steka. Innehåller lite kolhydrater (ca 2/100) här med smarrig kyckling och champinjoner. Detta är min typ av lunch, tar ju bara minuter att göra.

Pak choi och kycklingpytt

Ingredienser till 2 personer:

  • 2 kycklingfiléer kryddad med ca 1 tsk Heureka.
  • 2 huvuden pak choi (brukar ligga i 2-pack)
  • 1 rejäl näve färska champinjoner
  • Kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta kycklingen och gnid in kryddan.
  3. Stek till 72 grader, detta tar cirka 15 minuter.
  4. Hacka upp pak choi och champinjonerna och bryn dem i kokosolja. Tillsätt sedan kycklingen som du skivar i mindre bitar.

Servera med en god olivolja, en majonäs med exempelvis chili eller vitlök och gärna lite torkad chili på toppen.

Jag brukar varje söndag steka 1 kg kycklingfiléer och ha till olika luncher under veckan, som denna pytt eller i omelett, i sallad eller äta en filé som den är med grönsaker.

Heureka är en av mina favoritkryddor, grek-inspirerad med bland annat lök, paprika och örter.

Tips!

Om du gillade det här receptet, se till att kolla in min kålrot- och auberginepytt med örtbiffar

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Elle hur! Riktigt krispigt och gott! Hoppas att du röstar på mig i matbloggspriset, du behöver bara gilla bilden i länken:bit.ly/rosta-lesscarbs

Tack! <3

Jättegott och enkelt, jag har fått ge bort receptet på jobbet för att de tyckte att min matlåda såg så god ut! Tack!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök