Oxkind med vitkålsmos

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lyxigt långkok när det är som bäst. För bättre än gräsbetade kinder finns inte. Barnen var helt lyriska över maten och jag och Zarko satt mest och flinade eftersom barnen åt så friskt av denna lite udda köttdetalj. Men vi förstod dem, jösses så gott! 

Till 4 personer

  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • Ca 700 gram oxkind*
  • 1 dl rött vin (Cuma Organic, se nedan)
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk hermamare
  • 1-2 krm chiliflakes
  • Smaklös kokosolja eller smör till stekning

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök, bryn i smör eller kokosolja.
  2. Lägg i oxkinden och resterande ingredienser och låt puttra på svag värme tills köttet är mört, cirka 4 timmar. Lyft locket då och då och späd med lite vatten om det behövs.
  3. Lägg sedan köttet för att vila ungefär fem minuter. Skär sedan upp i skivor. Häll över skyn och servera med vitkålsmos och sallad.

Här finns receptet på vitkålsmos.

Vi drack även Cuma Organic till rätten, vilket passade utmärkt. Den innehåller självklart under 3 gram socker per liter och är ekologisk. Två krav från min sida. 🙂

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.