Mozzarellafylld kassler med varm tomat- och basilikasås. Gud så gott! Kassler är god snabbmat och går att variera väldigt mycket. Detta är en snabb rätt som blir väldigt god, känns väldigt lyxig, speciellt med den goda såsen till!
Mozzarellafylld kassler med varm tomat- och basilikasås
Ingredienser till 2 pers:
- 4 cm kassler av kalkon eller gris
- 1/2 mozzarellaost
- Några stänk stark paprikapulver (om du vill)
Gör så här
- Dela kasslern så varje bit är två centimeter.
- Gör ett snitt i varje bit, nästan rakt igenom och fyll dem med mozzarellan.
- Stäng igen med en tandpetare och pudra på lite paprikapulver.
- Stek gyllenbrun på båda sidorna.
Varm tomat- och basilikasås:
- 1 dl grädde
- 1/2 dl cream fraiche
- 2,5 tsk tomatpuré
- 4 soltorkade tomater
- 1/2 tsk herbamare
- Några varv med pepparkvarnen
- En knivudd chilipulver
- 8 stora basilikablad
Gör så här
- Koka allt utom basilikabladen några minuter.
- Lägg i basilikabladen och mixa med stavmixern antingen helt slätt eller ha kvar lite av tomatbitarna i såsen.
- Om du vill få en kraftigare smak kan du hälla i lite sky.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag även tipsa dig om auberginerullar med spenatfyllning och tomatsås
3.3/5
(33 Reviews)
5 kommentarer
Blev supergott med mozzarellan emellan! Tycker annars att kassler kan vara rätt tråkig, hehe.
Håller med dig! Haha!
Hur menar du att man ska göra ett snitt i varje kasslerbit?
Gör en tjockare bit, dela sedan den i två men inte hela vägen igenom, som ett “pitabröd” eller hur jag ska förklara 🙂