Jag och min dotter älskar dessa smarriga matmuffins, som är galet lyxiga. Det är i alla fall inte varje dag jag köper rökt lax. Men när jag gör det är detta bland det godaste jag vet. Enkelt att göra och går både att äta kalla och varma. Bra alternativ till badstranden/picknick.
Matmuffins med rökt lax, färskost och lök
Ingredienser till 4-6 stycken:
- 2 ägg
- 1 dl keso
- ½ dl grädde
- 2 dl riven ost
- 200 gram rökt lax
- 200 gram färskost med örter/vitlök
- Några färska lökar eller ca 10 cm purjolök
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä formarna med den rökta laxen.
- Hacka löken och lägg i lite i varje form.
- Klicka i en rejäl klicka färskost i varje form.
- Blanda samman ägg, keso, grädde och hälften av osten, salt peppar efter smak (ca 1 krm) tänk på att både laxen och färskosten är salt)
- Fördela smeten i formarna och toppa med resten av osten.
- Grädda i ca 15 minuter, tills osten fått fin färg. Servera varma eller kalla.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du verkligen pröva mina ägg -och baconmuffins
4/5
(1 Review)