Ägg- och baconmuffins LCHF

Ägg- och baconmuffins skulle jag nog vilja kalla ägg och bacon – deluxe. Det är den klassiska LCHF-frukosten (i alla fall som de flesta tänker sig den) men i lite roligare tappning. De är utmärkta på ett buffébord eller på en picknick också!

Ingredienser till fyra större ägg- och baconmuffins:

  • 2 ägg
  • 1 dl keso
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar
  • 1/2 paket bacon
  • Tomat
  • Timjan

Gör så här:

  1. Dela baconet i två delar och ”klä” formen invändigt med baconet.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser utom tomat och timjan.
  3. Fördela smeten i formarna, dela tomaterna och lägg ner dem i formarna.
  4. In i ugnen ca 20 minuter på 180 grader. Hela muffinsen ska stanna.
  5. Toppa med timjan.
3.4/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.