Ägg- och baconmuffins LCHF

Ägg- och baconmuffins skulle jag nog vilja kalla ägg och bacon – deluxe. Det är den klassiska LCHF-frukosten (i alla fall som de flesta tänker sig den) men i lite roligare tappning. De är utmärkta på ett buffébord eller på en picknick också!

Ingredienser till fyra större ägg- och baconmuffins:

  • 2 ägg
  • 1 dl keso
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar
  • 1/2 paket bacon
  • Tomat
  • Timjan

Gör så här:

  1. Dela baconet i två delar och ”klä” formen invändigt med baconet.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser utom tomat och timjan.
  3. Fördela smeten i formarna, dela tomaterna och lägg ner dem i formarna.
  4. In i ugnen ca 20 minuter på 180 grader. Hela muffinsen ska stanna.
  5. Toppa med timjan.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn