Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag bjöd familjen på dessa smarriga biffar. Sixten kallade dem korvbiffar av någon anledning, tror kanske smaksättningen påminde honom om en korv han ätit. Haha.

Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Ingredienser till 4-6 pers: 

Gör så här

  1. Blanda färsen med Mapuche fire och salt.
  2. Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)

Du kan ta mer mapuche fire för ännu mer intensiv smak, och om du inte har Mapuche fire kan du exempelvis ta 1 msk chipotle paste, 1 tsk liquide smoke och 2 msk tomatpuré..

Till biffarna serverade jag ugnsrostad kål och fetaostkräm. Dessa biffar är så goda att grilla och de passar jättebra som hamburgare!

Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Mapuchebiffar med ugnsrostad kål och fetaostkräm

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla in mitt recept på saftiga nötfärsbiffar med sötpotatis

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök