Detta recept publicerades i augustinumret av ALLTomLCHF (2015) och jag tänkte att jag skulle plocka fram det eftersom kålrabbi är i säsong! Kålrabbi är en del av kålfamiljen, och smakar väldigt milt. 6 portioner
- 800 gram nötfärs
- Ca 2 tsk salt
- 1,5 msk Mapuche fire
- 100 gram extrasaltat smör
- 2 dl blandade färska örter
- 4-5 kålrabbi (beror på storlek)
- 1-2 dl färska hackade örter (välj fritt bland de du gillar)
- Några rejäla klickar smör
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda färsen med Mapuche fire salt.
- Forma till biffar och lägg på grillen eller stek i panna.
- Mosa samman smöret och örterna, forma till en rulle i en bit bakplåtspapper. Lägg gärna in i frysen tills servering.
- Skala och skär kålrabbin i mindre bitar. Lägg i ugnsfast form.
- Salta, peppra och lägg på några rejäla klickar smör.
- Baka cirka cirka 15 minuter i ugnen. Precis innan servering lägger du på örterna.
Mapuche fire är en ekologisk kryddblandning som bara kräver lite salt. Supergod till allt grillat, armosmör och såser!
0/5
(0 Reviews)