Mammas kyckling är smakrik, god och perfekt för att fylla på frysen med bra mat. Såklart minst lika god (kanske tom godare) att äta direkt från grillen. Perfekt att ha färdigt och ta fram till sallad, matlåda, omelettwraps med mera. Jag vill alltid ha kyckling hemma.
Mamma brukar precis som jag göra kyckling som är färdig. Det hon gör är att hon fryser filéer (eller innerfiléer) i en platt påse, på en skärbräda eller liknande, då är det enkelt att ta fram det som behövs utan att behöva tina hela påsen.
Mammas kyckling
- Ca 700 gram kycklingfiléer, lår eller innerfiléer
- 3 msk rapsolja
- 1 msk malen koriander (finns hela som man mal själv eller pulver)
- 1 msk gul curry
- 1 tsk spiskummin
- Salt till grillningen/stekningen
Gör så här
Välj om du vill grilla eller steka, godast är att grilla. Marinera gärna några timmar innan tillagning.
- Blanda samman kryddorna i en bunke, tillsätt oljan.
- Blanda runt kycklingen så allt får krydda på sig.
- Låt vila i kylen fram till tillagning.
- Grilla/stek tills kycklingen är genomstekt och minst 72 grader i mitten.
Tips
Här kommer tips på goda tillbehör:
Jag tipsar också om mitt inlägg kyckling i kylen, där jag ger massor av smarriga tips och smarta grejer för att lyckas med veckans mat.
2 kommentarer
Saknas ingefäran i receptet? Eller missar jag något?
Haha! Vet du vad, jag blandade ihop två recept. Men detta är helt i sin ordning. 🙂