surkal-revben

LIčki kiseo kupus sa suvim mesom – Surkål och rökta revben

Så galet gott. Riktig juggemat som jag fullkomligt älskar. Rustikt, simpelt, smakrikt. Bjöd även Martina på detta och hon höll med om att det är supermega-gott! Surkål som är så nyttigt också. Får jag detta av min svärmor äter jag det framför TV:n som snacks och får en hel del konstiga blickar från min man. Haha. 

Okej då kör vi receptet. Som det säkert finns mängder av varianter av. Men så här gjorde jag:

Till cirka 4 personer

  • Drygt 1 kg surkål (gärna helt huvud)
  • Ca 400-500 gram rökta revben.
  • 4 lagerblad
  • Ca 20 pepparkorn, jag tog ca hälften vita/svarta
  • Ca 1 liter vatten

Gör så här

Skär revbenen och kålen i mindre bitar och varva i en tjockbottnad gryta. Tillsätt lagerblad, vatten och peppar. Jag brukar lägga kornen i en te-boll så slipper någon tugga i sig ett helt korn av misstag. Låt koka under lock minst 40 minuter, gärna längre, köttet blir bara mörare då.

Tips och Trix

Sältan kommer från revbenen och kålen så jag brukar inte salta extra. Du kan anpassa mängden vätska, jag tycker om att det är lite vattnigt, det är gott! Jag köper de rökta revbenen i Hötorgshallen i Stockholm, kanske har du en lokal butik nära dig som säljer eller kan ta hem! Jag vet flera som har i paprika, paprikapulver och även chili, smaka dig fram till din favorit!

Om du inte har rökta revben kan du använda annat rökt kött.

sarma
Det är egentligen bara detta man måste ha! Det andra ingredienserna kan man hoppa över, det blir gott ändå!
peppar-i-tesil
Peppar-i-te-sil tycker jag själv är smart! 🙂
Martina och Fanny
Lite Instagram i vanligt ordning. Tur att man har vänner som är lika knäppa som en själv. 🙂 Hoppas att ni redan känner till Martina, annars har ni mycket att läsa på hennes blogg och i hennes böcker!
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Så himla synd att de nyttiga bakterierna i surkålen dör när man värmer den så varmt 🙁

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök