Detta är en väldigt god och festlig rätt! En kombination av allt jag gillar, kyckling, dijon, spenat, ost, chili med mera… Den kan förberedas ganska många steg innan så är det bara att slänga in den i ugnen innan gästerna kommer.
kycklingrullader
Ingredienser till ca 4-6 pers: Till kycklingen:
- 1 kilo kycklingflié
- Lika många ostsskivor som rullader du får ut
- Salt
- Några tandpetare
- Smör att steka i
Till fyllningen:
- 1 pkt kalkonbacon (bacon gjord av gris funkar också)
- 200 gram bladspenat
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes (eller några centimeter färsk chili)
- Peppar ev lite salt
Till såsen:
- 3 dl cream fraiche
- 3 dl grädde
- Drygt 1 msk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek (eller chiliflakes eller färsk chili)
- Peppar och herbamare (jag hade ca 1 tsk, tänk på att baconet ger lite sälta och kycklingen är saltad, såsen behöver givetvis salt men kanske inte fullt så mycket om du bara hade ätit den med sked. 🙂
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela kycklingfiléerna i cirka fyra delar på längden så du får ut tunna skivor som går att rulla. Salta och hyvla en ostskiva på varje.
- Strimla baconet och löken. Stek i smör några minuter.
- Blanda sedan i finhackad vitlök, spenaten och kryddor. Fräs några minuter och dra åt sidan.
- Fördela fyllningen mellan kycklingen, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
- Bryn rulladerna i smör så de får fin färg runt om.
- Lägg rulladerna i en ugnsfast form.
- Blanda samman alla ingredienser till såsen, om du vill kan du göra det rakt ner i pannan som du stekte i för att få lite god smak (bara det inte ligger massor av bränt i pannan, då är det bättre att hälla i den sky som finns ner i formen där kycklingen ligger) Slå över rulladerna.
- Ställ in i ugnen cirka 20-25 minuter.Servera gärna med stekt blomkålsris. Det gör du genom att riva blomkål på det grövsta på rivjärnet. Stek i smör och salta efter smak.
Tips!
Vill du ha fler härliga LCHF recept att bjuda på?
Kolla in min zucchinipaj, ost- och broccoligratäng eller kanske citronpannacotta med hallonsås
5/5
(1 Review)