Denna rätt med pulled beef ska man ha tid för att göra. Eller snarare tid för att förbereda, så sköter sig resten i ugnen. Det är en heldag för ugnen, så börja i tid, men helt klart värt väntan!
Pulled Beef
Ingredienser till 6-8 personer:
- 2,3 kg nötbog
- 2 tsk salt
- 4 msk glutenfri soya
- 4 tsk sambal oelek/chipotle paste
- 1 msk liquid smoke
- 50 gram tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 dl rödvin
- 1-2 gula lökar
- 4-5 vitlöksklyftor
- 1 bukett färsk timjan
- 2 msk olivolja
- 3-4 dl grädde
- 3-4 dl cream fraiche
Gör så här
- Lägg ner köttet i en emaljerad gryta som tål att ställas in i ugnen.
- Hacka löken grovt, skala vitlöken och sprid ut över köttet tillsammans med timjankvistarna.
- Blanda samman övriga ingredienser och häll över köttet.
- Lägg på locket och ställ in i ugnen på 120 grader tills köttet är så mört att det går att dra sönder med en gaffel
(ca 7-8 timmar hade jag mina köttbitar inne.) - Salta gärna köttet efter smak när du fördelat det med gaffeln.
- När köttet är klart, lägg 2 dl av såsen i en kastrull och blanda ner crème fraiche och grädde.
- Välj själv tjocklek och syra på såsen genom att tillsätta mer eller mindre grädde/crème fraiche.
- Smaka av med salt.
- Servera tillsammans med stekt zucchini, sallad och andra färska grönsaker.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera nötfärsbiffar med rostad fänkål och mozzarella
0/5
(0 Reviews)
6 kommentarer
Ojojoj, så gott. En rejäl entrecotebit i ugnen hela dagen som sedan faller isär på tallriken med god sås. Mums!!
Camilla
Mumsigt värre!!
Det här var så himla gott!
Tack för inspirationen.
Dagen efter åkte resterande av köttet i en wrap tillsammans med trattkantareller lök och sallad. Det var en del avundsjuka blickar i lunchrummet vill jag lova.
Haha, ja det kan jag tänka mig! Måste laga detta snart, köpte en fin bit kött igår! 🙂
Ska grädden och creme fraichen med från början, eller är det till såsen efter att köttet är klart?
Det är precis i slutet. 🙂