Kanske den godaste och snabbaste lunchen eller varför inte förrätten? Rökt lax kan jag aldrig få för mycket av, och genom att krydda med wasabi får man en härlig sushikänsla. Servera gärna med kokosstekt broccoli för en mer mättande rätt.
Laxrullar med wasabikräm
Ingredienser:
- 100 gram kallrökt lax
- 1 dl färskost (cream cheese)
- 1-2 tsk wasabi (börja med 1 tsk och smaka av, får den stå en stund blir det starkare)
- Salt
- Rostade sesamfrön att rulla i
Gör så här
- Blanda samman färskost, wasabi och salt.
- Lägg en klick i ena änden av laxbiten, rulla ihop, rulla sedan i rostade sesamfrön*
- Om du vill kokossteka broccoli slänger du ner en stor klick kokosolja (med smak) i en stekpanna och lägger ner broccoli och saltar efter smak.*Jag har en förpackning färdigrostade sesamfrön, men det är annars superenkelt att torrosta sesamfrön själv i en panna.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min omelettwrap med spenat, wasabimajonnäs och rökt lax
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Dessa är magiska och så fräscha såhär på vårkanten! Ska till och med göra dem som nytillskott på påskafton : )
Vad roligt! Extra kul eftersom jag tänkte exakt detsamma senast i morse när jag planerade påskmaten i mitt huvud. 🙂