Här kommer en vårig topping till lesscarbs populära pizzabotten, som är supergod och dessutom nötfri.
Lax- och sparrispizza
Ingredienser till en plåt:
- 1 sats av Lesscarbs pizza + tomatsås
- 3 -4 dl riven ost
- 1 stor näve ruccola
- 100 gram rökt eller gravad lax
- 2-3 msk kapris (oliver eller cornichoner är också gott!)
- 5-6 färska sparris
- Några citronskivor
- Olivolja till servering.
Gör så här
- Följ instruktionerna för pizzabotten och tomatsåsen.
- Skär sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Salta och lägg strimlorna i en sil, som du placerar i kastrullen som tomatsåen kokar i. Låt dem ånga några minuter, ca 2-3.
- Riv osten, bred ut tomatsåsen och sprid ut osten över, in i ugnen igen tills osten smälter.
- Lägg på ruccolan, sparrisen, laxen, kaprisen och citronen. Servera med en god olivolja, och gärna min pizzasallad med lime och dijonsenap.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina andra tre varianter av pizza
0/5
(0 Reviews)