Matlagningskurs lesscarbs + Danyel Couet = SANT! Den 10/2 hade jag och Danyel Couet ett härligt matlagningsevent tillsammans med Label Rouge. Där vi lagade ett gäng härliga och framförallt supergoda rätter! Se hela eventet nedan!
Vill du veta mer om Label Rouge (och få ett till gott recept) rekommenderar jag detta inlägg: Hel kyckling i ugn från Label Rouge
Vill du hellre se en klippt, kortare version av eventet med mina höjdpunkter, se denna video på Instagram istället som är 34 minuter lång.
Här hittar du även en Live-matlagning där jag gör Label Rouge kyckling och sötpotatisbowl som jag brukar äta till lunch/middag.
Vart hittar jag Label Rouge-kyckling?
Label Rouge-kyckling finns att köpa på ICA och Hemköp i hela Sverige. Om du inte hittar den i just din butik kan du be personalen att ta in dem, eftersom den är nationellt listad i båda dessa butikskedjor. De finns också på större Willys, Tempo och Sabis.
Inköpslista + recept till alla rätter
Här kommer inköpslista+ recept till de rätter vi lagade under kvällen.
Kyckling Label Rouge med citron, vitlök och örter
- 2 citroner
- 4 vitlöksklyftor
- Salt och Svartpeppar
- Olivolja
- 1 kruka Persilja
- 1 kruka Timjan
- 1 kruka Rosmarin
- 1 hel Label Rouge kyckling
Gör så här:
- Hacka örterna och blanda med citronskal och zest. Riv även i vitlök. Tillsätt olivolja så det blir en härlig röra som du kan pensla på kycklingen. Stycka enligt Danyels tips i videon (i början) Gnid in kycklingen.
- Tillaga i ugnen, ca 120 grader i 20 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader och kör cirka 15-20 minuter till. Använd en termometer och känn efter. Danyel säger 64 grader i videon, låt vila en stund, in 2-3 min det sista och kontrollera att du har en klar vätska från kycklingen, andra säger 70-72 grader. Hitta det du känner dig bekväm med.
Hasselbackspumpa med citron och örter
- 1 mindre butternutpumpa
- 100 gram smör
- 1 citron
- 1 näve hackade valfria örter
- Salt
- Svartpeppar
- Chiliflakes
Gör såhär:
- Följ videon, recept kommer inom kort här på lesscarbs!
Kryddrostad blomkål
- 1 blomkålshuvud
- 4 hel vitlökar
- 100 gram smör
- 1 näve färska chilifrukter
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Recept kommer inom kort, hela tillvägagångssättet finns så länge i videon!
Kryddig dukka (behövs till båda tillbehören)
- 1 dl sesamfrön
- 1 näve solroskärnor eller pumpakärnor
- 1 msk mortlade korianderfrön eller färdigmalt
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk salt
- Cayennepeppar
- Chiliflakes
- Svartpeppar
Gör så här:
Grön chilialioli (äggfri)
- 3 msk kikärtsspad
- Knappt 1 msk vitvinsvinäger eller citron
- 1 tsk dijonsenap
- ½ tsk salt
- 2 dl neutral rapsolja
- 1 större grön chili (eller mindre om du vill ha mindre starkt)
Gör så här:
- Såhär gör du äggfri majonnäs
- Tillsätt valfri mängd grön chili. Smaka av med mer salt om det behövs.
Vintersallad
- 1 röd endive
- 1 gul endive
- 1 frissesallad
- 1 ask vattenkrasse
Dijonnaise (dressing till salladen)
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 msk citronsaft
- Salt och Svartpeppar
- 1,5 dl rapsolja
- 0,5 dl olivolja
Gör så här:
- Blanda samman allt utom oljan i en skål.
- Vispa kraftigt med en visp och tillsätt oljan med en tunn stråle. Tills du har en majonnäsliknande sås.
- Späd med lite vatten för lösare konsistens.
- Smaka av med mer kryddor.