Årets godaste middag sa min man. Han tyckte att det var på tok för lite och att jag skulle skämmas att jag lagade så lite, och så god mat. Sixten lagade faktiskt nästan hela middagen själv. Så duktig.
Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål
Ingredienser till 4 personer:
- 500 g lammfärs
- 250 g fetaost
- 1 tsk salt
- 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 tsk milt paprikapulver
- 1 tsk herbamare
- 1 dl valfria oliver
- 1 mindre vitkålshuvud
- Smör, salt och peppar
Gör så här
- Blanda samman färsen, salt och ca 100 gram av fetaosten. Forma köttbullar och bryn dem i smör så de får färg på alla sidor.
- Häll sedan över de krossade tomaterna, rosmarin, paprikapulver, herbamare, oliver och peppar. Låt puttra cirka 10 minuter.
- Strimla kålen, salta och stek den i rikligt med smör tills den är mjuk.
- Lägg upp kålen på ett fat, häll på köttbullarna och toppa med resten av fetaosten, peppar och olivolja.
Tips!
Gillade du det här receptet? Kolla även in mina vanliga köttbullar med mos
eller mina goda kycklingköttbullar med smörstekt lök
3.9/5
(10 Reviews)
4 kommentarer
Verkligen supergott!
Kul! Tack för din kommentar 🙂 <3
Det ska bli första rätten i mitt nya liv. Lät jättegott o enkelt.Birfit
Vad underbart. Tack för din kommentar <3