Denna mejerifria och supersmarriga allt-i-ett-panna är en riktig fröjd för gommen och vacker att se på tack vare den gula färgen. Går enkelt att svänga ihop och passar bra i matlådan!
Lamm- och rättikapanna
Ingredienser till 4 personer:
- 1 stor rättika ca 500 gram
- 400 gram lammfärs
- 1 tsk herbamare
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
- Peppar samt kokosolja till stekning
Gör så här
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Skala rättikan och skiva tunt eller använd matberedare med skärblad. Ca 3 mm tjocka bitar hade jag.
- Koka dem i vattnet som du saltar, koka cirka 5 minuter.
- Under tiden fräser du lammfärsen i kokosolja.
- Tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Låt bubbla ihop cirka 5-10 minuter.
- Häll av rättikan ordentligt och häll sedan ner i köttfärsen. Låt bubbla en stund till, cirka 5 minuter. Smaka på rättikan så den är mjuk.
(Du kan använda vilken färs du vill och ersätta rättikan med exempelvis kålrabbi eller blomkål).
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla in min goda rättikagratäng!
5/5
(1 Review)