Kycklingburgare med limemajonnäs

Kycklingburgare med limemajonnäs – mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Snabbmiddag som både känns lyxig och fräsch. Passar lika bra till helgen som vardagen, bjudmat eller soffhängsmat efter träningen eller en lång dag på jobbet.

Kycklingburgare med limemajonnäs

Ingredienser till fyra personer:

Gör så här

  1. Hacka persiljan fint och blanda samman med färsen, sambal** och salt.
  2. Forma till fyra biffar och stek i smaklös kokosolja på medelvärme, några minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
  3. Blanda samman majonäs, limesaft och limeskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj sallad, tomat och lök och servera allt på ett stort fat.

* Jag gör egen majonnäs, mitt grundrecept på majonnäs hittar du här.

** Anpassa styrkan efter familjen, med barn använder jag 1/2 msk eftersom barnen gillar lite hetta, utan barn minst 1 msk, ibland lite mer än så! 🙂

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in fiskburgare med ingefära och chili

4.4/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Din mat har skänkt stor livsnjutning och glädje i mitt och min mans liv, och vi har båda gått ner i vikt. Jag har både gluten och mjölkprotein allergi, samt en autoimmun sjukdom, och min man har mjölkintolerans. Vi tycker mycket om kycklingburgarna, och jag skriver ofta ut och testar dina recept. Jag är en gottegris och ditt recept på chokladtårta med hallonpannakotta kan man äta väldigt mycket av trots att man är mätt! En stor favorit på våra bjudningar! Jag har bara ätit lchf ngra år, och paleo ännu kortare. Tack för att du gör vår gastronomiska resa så mångsidig och njutbar! Vi äter ännu godare mat och desserter nu än när vi åt ”vanlig” kost, och vi men framför allt jag vill tacka dig för att du hjälper oss må bra fysiskt! Din mat hjälper till att läka mig. Vi är verkligen vad vi äter!

Hej Jessica. Stort tack för att du tar dig tid att skriva några rader till mig. Det betyder mycket. Jag blir väldigt glad och rörd. Det är just för er jag kämpar varje dag. För den vanliga människan som vill må bättre. Jag skapar enkla recept som ska fungera i vardagen, som smakar gott och är roliga att bjuda på. Det glädjer mig verkligen att ni mår bättre, jag ska fortsätta mitt arbete för er och alla andra som vill leva gott och sunt. Återigen, tack för din kommentar. Kram Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök