Detta är barnens favorit. Burgarna blir otroligt saftiga och är väldigt enkla att göra. På bilden användes savojkålsblad. Detta recept publicerades även i Expressens bilaga ALLTomLCHF i februari 2016.
Kycklingburgare till 4 personer:
- 400 gram kycklingfärs
- 1 msk dijonsenap
- 1,5 msk torkad oregano
- 1 tsk herbamare
- Smör att steka i
- 2 dl majonäs
- 1 msk sriratcha eller annan stark chilisås
- 4 kålblad av valfri sort
- 1 tomat
- 1 liten rödlök
Gör så här:
- Blanda samman kycklingfärsen, dijonsenap, oregano och herbamare. Forma med blöta händer fyra biffar.
- Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta, du kan använda en termometer och se när innertemperaturen når 72 grader.
- Ångkoka kålbladen, ett enkelt sätt är att koka upp vatten i en kastrull, lägga i en sil som du lägger bladen i, sedan på med locket några minuter. Detta steg är valfritt, du kan även äta bladen råa.
- Blanda samman majonäs och sriratcha.
- Skär tomaterna och löken.
- Servera allt på ett stort fat och låt var och en lägga ihop sin egen burgare.
0/5
(0 Reviews)