kycklingburgare

Kycklingburgare med dijon/oregano och smarriga tillbehör

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta är barnens favorit. Burgarna blir otroligt saftiga och är väldigt enkla att göra. På bilden användes savojkålsblad. Detta recept publicerades även i Expressens bilaga ALLTomLCHF i februari 2016.

Kycklingburgare till 4 personer:

  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 msk  dijonsenap
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 1 tsk herbamare
  • Smör att steka i
  • 2 dl majonäs
  • 1 msk sriratcha eller annan stark chilisås
  • 4 kålblad av valfri sort
  • 1 tomat
  • 1 liten rödlök

Gör så här:

  1. Blanda samman kycklingfärsen, dijonsenap, oregano och herbamare. Forma med blöta händer fyra biffar.
  2. Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta, du kan använda en termometer och se när innertemperaturen når 72 grader.
  3. Ångkoka kålbladen, ett enkelt sätt är att koka upp vatten i en kastrull, lägga i en sil som du lägger bladen i, sedan på med locket några minuter. Detta steg är valfritt, du kan även äta bladen råa.
  4. Blanda samman majonäs och sriratcha.
  5. Skär tomaterna och löken.
  6. Servera allt på ett stort fat och låt var och en lägga ihop sin egen burgare.
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök