Kyckling i tomat- och kardemummasås med blomkålsris

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Ännu en indisk-inspirerad rätt som min man älskade. Kan man få mer sås frågade han, så för dig har jag dubblat såsen så det blir mer än när jag lagade den.

Kyckling i tomat- och kardemummasås

Ingredienser till fyra personer:

  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk stark paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 blomkålshuvud
  • Salt efter smak samt kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Mortla kardemumman om du valt hela korn. Fräs den försiktigt i kokosolja några minuter så smakerna kommer fram.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den i oljan, salta.
  3. Tillsätt paprikapulver, gurkmeja, tomatpuré och rör om hela tiden.
  4. Tillsätt sedan kokosmjölken och låt sjuda på svag värme tills kycklingen är mör detta tar cirka 15 minuter. Låter du sen koka för häftigt finns risken att den skär sig. Smaka sedan av med salt skulle säga ca 1/2 tsk.
  5. Medan grytan sjuder river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet och steker den i kokosolja och saltar efter smak.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min snabba mejerifria korvstroganoff med blomkålsris

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Lesscarbs på Instagram

Gör som över 62 000 andra och få daglig inspo. Var med på frågestunder, klädtester, live-matlagning och mycket annat kul.