Kyckling i currysås

Kyckling i currysås – till Alice, min syster

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Kyckling i currysås är en riktigt favoriträtt. Min syster började nästan gråta när min man hade ätit upp de rester hon förväntade sig när hon kom hit. Sedan behövde jag smsa receptet. “För det finns ju inte på bloggen, jag har letat” sa hon. Tyckte så synd om henne, haha! Så här kommer receptet. Mina barn älskar också detta recept, de gillar smakrik mat, det har de alltid gjort. Det är enkelt att variera. Om du inte äter kyckling kan du använda valfria bönor.

På tal om bönor, du har väl inte missat mitt inlägg om att blötlägga baljväxter? Väldigt mycket bra information som din mage kommer att tacka dig för.

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 700 g valfria kycklingdelar
  • 2 större vitlöksklyftor 
  • 1 tumme ingefära (ingefärspulver funkar också, jag hade tagit kanske 1/2 msk)
  • 1 msk paprikapulver 
  • 1,5 msk gul curry, denna Curry är god, lite starkare (du kan ta mild om du gör till mindre barn)
  • Salt, (eller Herbamare), Peppar och chiliflakes efter smak. Ta gärna i lite gurkmeja också om du har det hemma för extra nyttigt, men kommer inte påverka smaken.
  • Ca 2-3 dl kokosgrädde, kokosmjölk, fullfet grädde eller havregrädde. (jag brukar oftast bara hälla på en rejäl skvätt tills jag är nöjd med mängden sås, Alice älskar sås)

Gör kyckling i currysås såhär

  1. Skala och hacka löken, jag gillar tunna båtar.
  2. Stek löken med salt tills den blir mjuk, gärna i en stekpanna med högre kanter eller gryta.
  3. Lägg ner kyckling, salta och peppra, stek några minuter.
  4. Häll sedan i paprikapulver, curry, och vitlök (gärna ingefära också) stek någon minut. Akta så det inte bränner. Detta gör du för att “aktivera smakerna” så de framhävs.
  5. Tillsätt lite vatten, låt sjuda ungefär 10 min.
  6. Tillsätt kokosgrädde, kokosmjölk, fullfet grädde eller havregrädde.
  7. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
  8. Servera med blomkålsris, här ser du hur jag gör (Instagraminlägg), rostade rotfrukter eller rött ris.
Kyckling i currysås
SÅ ENKEL middag!
Kyckling i currysås
Smaklig måltid!

Sådär Alice, nu finns receptet på bloggen, hoppas att du sparar det. Om du som följer mig och gillar mina recept, tipsa gärna om min sida (blogg eller Instagram) till dina vänner. Du får gärna dela mina recept vidare på Facebook. Tack för att du är här och läser mina inlägg. Det betyder mycket.

4.3/5 (45 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Hej! Tack för fin inspo, lyssnar på podden o har din bok. Superbra! Denna fråga har inget med inlägget att göra men tänker att du har bra koll på naturliga grejer så kör en chansning. Vet du vad man kan rengöra en barnpool med om man inte vill använda klor? Har du något husmorsknep?

Hej! Testa att blanda 1 del ättika (kanske 1 dl) med 2 dl vatten och några droppar diskmedel. Spraya på, låt verka en stund och sedan gnugga loss! 🙂

Min farmor kokade ofta hönssoppa (hel höna) och tog hälften av köttet till curry dagen efter.
Barndomsminnen

Hej Fanny,

Har nyligen hittat till din sida. Det första jag testade var currykycklingen. Det var såååå gott!!! Är student och vi har trångt i köket så jag tror min taktik blir att göra grytor (många portioner) så kan jag bara värma på matlådor i veckan. Härligt att det inte var alltför många ingredienser – blir lite knepigt när man måste köpa in så många olika saker.
Hälsningar, A-L

Men vad härligt att höra! jag gillar enkla recept med få ingredienser, du kommer säkert hitta fler som du gillar! Ha en fin dag!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök