fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Kyckling allt i ett! – perfekt när man har rester

Kyckling allt i ett! – perfekt när man har rester

Ibland har jag verkligen inte tid att laga mat. Då är det perfekt att slänga in allt i ugnen 15-20 minuter, då hinner man röja köksbordet och göra en sås och sedan är middagen klar.

Kyckling allt i ett!

Detta blir mer ett koncept än ett recept, eftersom det bygger på det du har hemma. I detta fall hade jag majrova (6/100) morot till barnen, champinjoner, broccoli, zucchini, rödlök och fyra kycklingfiléer.
 

 

Jag gjorde så här

  1. Jag skar kycklingen och grönsakerna i stora bitar, saltade och ringlade olja över*.
  2. På kycklingen hade jag även på chiliflakes och peppar.
  3. Sedan ställde jag in plåten i 175 grader i cirka 15 minuter.
  4. Kolla med en termometer att kycklingen är 72 grader. (Jag gillar lite tuggmotstånd i grönsakerna.)

Såser jag rekommenderar till:


* Du kan ta kokosolja/raps eller olivolja, dock är kokosolja den som tål värme bäst och har den bästa fettprofilen.

 

Tips!

Gillade du det här receptet borde du även kolla in min snabblunch med kyckling, zucchini och gremolata

Lämna ett svar